Digitaal betalen – Onderzoek blinden & slechtzienden

Om in de huidige maatschappij gemakkelijk te kunnen betalen en bankieren is enige digitale vaardigheid nodig. De digitalisering biedt veel voordelen, maar brengt ook uitdagingen met zich mee. Om na te gaan met welke uitdagingen (enigszins) digitaal vaardige mensen met een visuele beperking bij betalen en bankieren worden geconfronteerd, heeft Betaalvereniging Nederland in samenwerking met de Oogvereniging onderzoek gedaan. Wilt u weten hoe (maatschappelijk) blinden en (zeer) slechtzienden betalen en bankieren? Welke workarounds ze gebruiken en welke drempels nog beslecht moeten worden? Lees de management summary en bekijk de video’s.

Video’s

Blinden & slechtzienden – betalen algemeen

Blinden & slechtzienden – digitaal betalen

Blinden & slechtzienden – advies Perspective

To top