Nieuwe hulpmiddelen voor digistarters beschikbaar

Onderzoeksbureau Muzus heeft in opdracht van Netwerk Digitale Inclusie 55+, Alliantie Digitaal Samenleven en Betaalvereniging Nederland onderzoek gedaan naar het verminderen van angst bij digistarters voor internetbankieren en mobiel bankieren. Muzus heeft de motivaties en demotivaties van digistarters onderzocht, evenals wat er nodig is om zelfvertrouwen te creëren bij het opstarten van online bankieren.

Uit het onderzoek blijkt dat digistarters vaak wel zelf aan de slag willen, maar niet altijd weten hoe en waar ze moeten beginnen. Vaak is de stap naar de bank nog te groot voor hen, waardoor ze hulp of informatie zoeken bij bekende en vertrouwde hulpverleners, zoals mantelzorgers of welzijnswerkers.

Om deze hulpverleners te ondersteunen bij hun taak, zijn er op basis van het onderzoek hulpmiddelen ontwikkeld. Deze hulpmiddelen houden rekening met verschillende niveaus van kennis over en ervaring met digitaal bankieren, evenals met de diverse leerstijlen die de informatiebehoefte bepalen. Deze hulpmiddelen kunnen door hulpverleners worden ingezet om digistarters te helpen hun weg te vinden in het digitale bankieren.

Wil je meer weten over de resultaten van het onderzoek, de vier leerstijlen en de ontwikkelde materialen? Klik dan hier…

To top